Prawdopodobnie jedyne miejsce na Podhalu którego powstanie zainicjowali sami Goście…
Gotowanie potraw włoskich rozpoczęliśmy kilka lat temu z myślą o Gościach hotelowych villa Toscana. Przyjeżdżając na wypoczynek do naszej villi nieustająco pytali o możliwość zjedzenia wieczornej kolacji. Chcieli cieszyć się jedzeniem w nieśpiesznej atmosferze. Bez potrzeby wychodzenia z villi.
I tak powstała idea gotowania włoskich potraw w villi na wysokości 1000 metrów.
Smaki potraw w Polsce różnią się od tych które spotykamy w słonecznej Toskanii. Jednak umiejętne połączenie oryginalnych produktów i przepisów włoskich z klimatem który nam towarzyszy powoduje, że jedzenie staje się czystą przyjemnością. Czerpiemy przepisy i inspiracje w górskich obszarów Toskanii.
Z okolic Abetone gdzie na stołach króluje górski pstrąg.
Z collonaty która słynie na cały świat z aromatycznych „lardo”
I z przepisów z San Giminiano. Gdzie wino ma smak ziemi a ziemia smak wina.
Restauracja otwarta jest w godzinach 17:00 – 20:00
W ofercie pakietowej lunch lub zupka dla dzieci w godzinach
13:00 – 14:00
Restauracja oferuje obsługę indywidualną dla Gosci villa Toscana BB jak również obsługę grup, w tym uroczystości weselnych i przyjęć okolicznościowych.